Милионерка изчезна вдън земя, намериха я сред клошарите

Петдесет и една годишна англичанка – милионерка бе открита сред клошарите на Милано след като полицаи и частни детективи през последните шест месеца изтарашиха половин Европа, за да я търсят, пише монитор. Ариана – така се казва жената, изчезнала вдън земя в средата на март от баровския апартамент, който от време на време наемала, за да се радва на красотите и културния живот на големия италиански град. Телефонът й замлъкнал, а отишлите да я търсят в жилището й познати установили, че макар вратата да била оставена незаключена, дрехите, личните й вещи и нейните документи вътре били недокоснати.

Сестратата на Ариана в Лондон уведомила ченгетата от Скотланд ярд веднага след като се уверила, че телефонът й не работи и че не се е връщала в апартамента си в Милано цели два дни. Първоначалната хипотеза на полицаите била, че богатата жена е отвлечена и ще бъде поискан откуп за нея, но след като цяла седмица никой не се обадил на роднините й, тази следа била изоставена. Една по една отпаднали и другите хипотези – любовна авантюра, забежки по религиозна секта, а за пътуване до някоя екзотична страна не можело и да става дума, тъй като Ариана нямала нито паспорт, нито лична карта. Но най-смущаващото в цялата история било, че от тлъстите банкови сметки на милионерката в Англия, Италия и Швейцария не бил изтеглен и цент. С други думи ако била жива – мрачната хипотеза на ченгетата била, че тя е убита случайно или нарочно, а трупът й укрит, то англичанката съществува някъде, но без каквито и да било средства.

И след като вдигнали под тревога колегите си в Италия и съседните й страни, полицаите от Скотланд ярд се обърнали за съдействие към частна детективска компания в Милано, в която се трудели пенсионирани техни колеги. И един от тях със снимката на Ариана в ръка започнал да обикаля наред всички магазини в града, вестникарски будки, кафенета, цветарски магазини, бакалници, фризьорски салони, ателиета за химическо чистене, търговски центрове и т.н. Цели два месеца къртовските му усилия останали напразни, но той не се отказал, като започнал да разпитва дори и клошарите, подвизаващи се в центъра на Милано и покрай неговата централна гара. Срещу топло кафе един от тези просяци му казал, че преди няколко дни жена като тая на снимката се била настанила на неговото „спално място“ – решетката, от която излиза топлият въздух на климатичната инсталация на петзвезден хотел.

И в два часа след полунощ завчера пенсионираният, но разтропан италиански полицай, намерил Ариана точно там. Завел я веднага в намиращото се наблизо полицейско управление, но тя отказвала да отговаря на въпросите на служителите на реда до момента, в който срещу нея застанала собствената й сестра. Изведнъж паметта й се върнала и си спомнила, че през слънчев мартенски ден някой се опитал да задигне чантата й, тя паднала, ударила си главата в бордюр и когато се свестила, възрастен господин я вдигнал на крака, после й дал парче пица и бутилка вода. След това Ариана продължила да си живее цели шест месеца мирно и тихо от подаянията на добрите души в Милано.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *