Милионер сподели четири неща, за които да не губим времето си

“Минаха повече от 40 години откакто завърших гимназия. Много неща се промениха от тогава. Сега съм по-възрастен, по-мъдър, по-богат и много по-успешен”, споделя милионерът Грант Кардон, който сам е натрупал състоянието си.

Кардон е един от най-популярните финансови консултанти, експерт по инвестиции и автор на няколко книги за финансово и личностно развитие. От съветите му се възползват както правителства и големи компании, така и представители на малкия бизнес и различни стартъпи.

61-годишният американец е изградил бизнес за милиони и ръководи 7 частни компании. Вярва, че успехът се постига, когато осъзнаеш грешките, които си допуснал в миналото.

“Когато бях на 20 години, имаше толкова много неща за парите, които не знаех. И малкото, което изкарвах, харчех за ненужни неща”, спомня си бизнесменът.

Кардон споделя четири неща, за които най-много съжалява, че е отделял от парите и времето си.

Наркотици и алкохол

След завършване на гимназия Грант Кардон пропилява голяма част от парите си за алкохол и наркотици. Дори в един момент се оказва зависим, пише Експерт.бг.

Днес обаче той знае, че образованието не приключва след университета. Ако нямаш нужните умения, няма как да стигнеш далеч. Затова е важно да инвестираш парите си в знание.

Когато е на 25 години решава да похарчи последните си 3000 долара за аудио програма за успешните продажби. “Смело мога да заявя, че това мое решение е причината за успеха ми днес”, твърди милионерът.

Пътувания

“Харчех пари, които нямам, за самолетни билети, хотели и храна. Това почти ме изкара извън релси”, казва Кардон.

Много от милениалите днес се оказват в същото положение според бизнесмена. Те изпитват нужда да пътуват, защото нямат истинска цел или не се чувстват удовлетворени на работа. Вярват, че пътуването ще придаде смисъл на живота им.

Но ако сега се съсредоточиш върху целите си, после ще имаш много време да пътуваш. “Комфортът е враг на богатството. Не оставяйте един самолетен билет да застане на пътя ви към свободата”, призовава милионерът.

Успиването

“Богатите хора си почиват добре през нощта, но никога не се успиват”, твърди Кардон.

Най-добре е да сте будни на зазоряване, за да се възползвате от всички часове през деня. Вместо да си почивате, може да чертаете конкретни планове за бъдещето си. “Ако осъзнавах пълния си потенциал през 20-те си години, щях да спечеля първия си милион много по-рано”, признава Кардон.

Скоростта е сила, а когато си млад, търпението не е добродетел. Днешният свят се променя със скоростта на светлината, така че трябва да сте пъргави, за да прогресирате, съветва богаташът.

Да се чувствате твърде удобно на работа

Много хора пилеят времето си в ниско платена работа, която не развива уменията и потенциала им. Да, няма нищо лошо да започнеш на по-ниска заплата, но възможността за развитие е ключов елемент.

Винаги трябва да се питате как може да изкарате повече пари. Дали ще поискате повишение, ще смените работата си заради по-висока заплата, или ще започнете втора работа. Няма значение. Бъдете фанатици, щом става дума за пари, съветва Кардон.

Приемайки идеята, че 8 часа труд са достатъчни, независимо от финансовото ви състояние, показва, че не разбирате приоритетите в живота.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *