Министерска награда за световния вицешампион по бойно самбо от Кочан

Световният вицешампион по бойно самбо Емил Незиров от с. Кочан бе награден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев вчера. Състезателят на благоевградския клуб „Самбо Дети“ бе поощрен за сребърния си медал в кат. до 68 кг от първенството в Нови Сад /Сър/. Той донесе единственото отличие за България в бойното самбо. Нашите спечелиха още три при мъжете и жените, но в класическото самбо, където Мария Оряшкова е номер 1 на планетата за шести път, а Ангел Ангелов и Габриела Гигова се окичиха с бронз. Министър Кралев връчи почетни плакети на ММС на четиримата национали, както и на старши треньорите на държавните отбори Васил Соколов и Красимира Томова за приноса им за успехите на българските медалисти.

Трикольорите споделиха своите впечатления от организацията на световното в условията на пандемия и мерките, които са били предприети в сръбския град, за да се запази здравето на участниците в надпреварата. Те определиха шампионата като много оспорван. В проявата се включиха 400 самбисти от 30 страни. България се нареди на пето място в общото класиране по спечелени медали след Русия, Беларус, Украйна и Узбекистан. Кр. Кралев, наставниците и изявените спортисти коментираха увеличението на средствата, които ММС отпуска за клубовете у нас.

Е. Незиров /вторият отляво/, съекипниците му и националните треньори току-що са наградени от спортния министър Кр. Кралев

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *