HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Министърът на вътрешните работи даде символичен старт на санирането на сградите на полиция и пожарна в Сандански

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на община Сандански Кирил Котев дадоха символичен старт на строително монтажните работи по санирането на сградите на Районно управление „Полиция“ и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в курортния град.

На церемонията присъстваха и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, депутатът Атанас Стоянов, областния управител Бисер Михайлов, директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гл. комисар Николай Николов, директорът на РД „ПБЗН“ град Благоевград – Георги Пърмаков, директорът на областна дирекция на МВР – Благоевград – комисар Николай Хаджиев и др.

Преди това министър Радев участва в инспекцията на ремонтните дейности на сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”в Благоевград.
Проверка на обекта направи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Саниране, подмяна на дограма и други дейности целят да се постигне енергийна ефективност на сградата клас С”, обясни кметът Атанас Камбитов. Проектът предвижда още подмяна на отоплителната и ВиК системите на сградата, ремонт на гаражите за пожарните автомобили и помещенията на дежурните служители и пожарникари и осигуряване на достъп на хората с увреждания.

„Обектът е на стойност близо 600 000 лв. – европейско и национално финансиране, и е част от ангажиментите, които ГЕРБ предвижда в системата на МВР за подобряване условията на труд на работещите в това важно за всички нас министерство”, каза пък народният представител Даниела Савеклиева.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *