Министър Ангелов в Разложко! Откри лабораторията за PCR изследвания

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов откри лабораторията за PCR изследвания в МБАЛ – Разлог. Той акцентира върху важността на новото медицинско звено, което изключително много улеснява навременната и бърза диагностика при случаи на COVID-19. 

„Инвестицията е в размер на около 150 хил. лв. като над 90 хил. лв. са от Министерството на здравеопазването. Останалите средства са от общината – за ремонт и дообродуване на лабораторията. Хората могат вече да бъдат спокойни, че за тях е осигурена най-добрата диагностика”, посочи здравният министър.

Ангелов се запозна със ситуацията в болничното заведение, посети и ФСМП, който също се помещава там. Министърът инспектира и работата на мобилния екип от Централната спешна помощ-София, който днес пристигна в Разложко за първото масово ваксиниране, което започна от разложкото село Баня.

Здравният министър ще посети и село Добърско, където екипът ще продължи работа. Общо 150 са дозите, с които екипът разполага. В Баня въпреки доста високия интерес в първите часове, към 14:15 часа ваксинираните бяха едва 45, а други желаещи поне към този час нямаше. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *