Министърът на образованието Кр. Вълчев обиколи училищата в Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен, тръгна си с вълнени чорапи и престилка, подарък от директора на училището в Рибново М. Джуркин

С оригинален подарък – плетени въленени чорапи и престилка, изненада министъра на образованието Красимир Вълчев директора на училището в Рибново Манчо Джуркин.

В продължение на два дни /понеделник и вторник/ министърът в оставка, придружаван от началника на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов, бяха на обиколка из училища в общините Сатовча, Хаджидимово, Гърмен и Гоце Делчев. Просветните шефове бяха специални гости за 96-годишнината на СУ „Св. Пайсий Хилендарски” в Абланица, разговаряха с учителите за проблемите и приоритетите на образованието и с интерес разгледаха новия училищен Център за природни науки, изследвания и иновации, който ще бъде открит през месец май.


М. Джуркин изненада Кр. Вълчев с оригинален подарък – чорапи и престилка от Рибново

Министърът награди призьорите от националното състезание „Ключът на музиката” на СУ „Св.св. Кирил и Методий” в Гърмен, влезе по класните стаи в Първо ОУ „Св.св. Кирил и Методий” и Трето ОУ „Братя Миладинови”, и се запозна с иновативните разработки на учениците от Клуба по роботика в Невропската професионална гимназия.

В ранния следобед вчера Кр. Вълчев пристигна в Рибново, където бе посрещнат от директора на училището Манчо Джуркин, а репортер на „Струма” се свърза с ръководителя на учебното заведение, за да разбере подробности за срещата.


Образователният министър влезе по класните стаи на Неврокопската гимназия , Първо ОУ – Гоце Делчев и награди ученици на училището в Гърмен

„Подарих на министъра два чифта чорапи – за него и за жена му, специална престилка, характерна за нашия регион, и сувенири с логото на училището, изработени от нашите ученици. Мисля, че г-н Вълчев заслужава подобен жест, и исках да има спомен от Рибново и да ни помни с добро”, сподели за оригиналния си подарък Манчо Джуркин и припомни, че именно благодарение на Кр. Вълчев бяха отпуснати средства за така необходимия нов училищен корпус, който се изгражда в момента. Освен това бе извършено и цялостно реиновиране на затвореното училището в съседното село Осиково, и така вместо да се руши и да пустее, сградата е филиал на СУ „Йордан Йовков”.

В тази връзка по време на посещението си Кр. Вълчев е уверил, че ще направи всичко възможно да бъде предоставен нов и голям училищен автобус за нуждите на училището в Рибново. Директорът сподели и че при прекия си контакт е разговарял с министъра за пандемията, предимствата и недостатъците на обучението в електронна среда от разстояние, приключването на учебната година и, разбира се, предстоящите национални външни оценявания.

„В НВО няма нищо драматично. Просто служи за обратна връзка, за да видим пропуските, слабостите. Надявам се, че от МОН ще се съобразят с факта, че учениците дълго време се обучаваха в електронна среда, и за изпитите ще дадат умерени тестове, насочени към компетентностите, логическото мислене на децата, а не към зубренето”, каза Манчо Джуркин и определи срещата с министър Вълчев и началника на РУО като ползотворна. 

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *