HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Министърът на образованието пенсионира 3-ма експерти в РУО – Благоевград! Вижте кои са…

Просветният министър Красимир Вълчев пенсионира трима експерти в Регионалното управление на образованието в Благоевград, това са старши експертът по организация на средното образование Любка Станева, старши експертът по математика Първолета Лазарова и старши експертът по български език и литература Любима Димитрова. Пенсионирането е по предложение на началника на РУО Ивайло Златанов, който е провел предварителен разговор с тримата експерти, и вчера шефът на отдел ОМДК Методи Попов им връчи заповедите за прекратяване на трудовите правоотношения.

Любима Димитрова работи в сферата на средното образование от 1978 г., тя е била учител по български език и литература, учител методист, общински инспектор и областен експерт, хоноруван асистент по детска литература и хоноруван асистент по методика на обучението по БЕЛ в ЮЗУ “Неофит Рилски”. Носител е на националното отличие на министерството “Неофит Рилски” за принос в развитието на средното образование, на почетния знак на кмета на Благоевград за дългогодишна работа за хуманитарното образование и възпитание на младите хора и др.

Любка Станева е била учител по история и заместник-директор на 5-о СУ „Георги Измирлиев“, в РУО работи от близо 20 години.

Първолета Лазарова също е със солиден педагогически опит като учител по математика в 11-о ОУ и експерт в РУО 20 години.

„Получихме писмо от г-жа Станева, в което ни благодари за съвместната работа, ние също искаме да благодарим на експертите за помощта, напътствията и подкрепата, които са ни оказвали“, коментираха директори на училища, получили телефонни обаждания от Л. Димитрова и П. Лазарова, в които ги уведомили, че излизат в пенсия.

Вчера, в последния си работен ден, трите дългогодишни експертки бяха топло изпратени от колегите си в РУО – Благоевград.

Очаква се в най-скоро време министърът на образованието да насрочи конкурси за трите свободни места и съответно те да се проведат през този и следващия месец, за да може регионалното управление да посрещне предстоящата учебна година в комплектуван състав.

КРАСИМИР ТРИФОНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. бай Хой

    Шукер, най-сетне се махнаха бабите-използвачки от РУО. Дано намерят качествени заместници, а не изритани за некадърност от училищата!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *