Министър Ангелов в Сандански: Няма място за притеснение, готови сме да разкрием още 66 легла в болниците в Петрич и Сандански

„Нямаме място за притеснение по отношение на достатъчността на болнични легла както в Сандански, така и в Петрич.“. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на посещение в Сандански.

Той посочи, че в момента в лечебни заведения в Петрич и Сандански са настанени 49 души, дали положителна проба за коронавирус. От тях 27 са в Сандански и 22-ма в Петрич.

„Имаме готовност за разкриване на до 66 легла. При необходимост могат да бъдат разкрити още 28 легла. Това ще обезпечи нуждите на населението в тази област.“, каза здравният министър.

Масовите проверки на местата, където има натрупване на много хора ще продължат. Няма да се налага носене на маски на открито и поставяне на КПП-та в цялата страна, заяви още той.

Заедно с министър Ангелов на проверка в болницата в Сандански бяха областният управител Бисер Михайлов, кметът на общината Атанас Стоянов, управителят на местнанта болница д-р Илия Тонев, както и д-р К. Калоянов.

Късно вечерта министър Ангелов очаква да се вземе решение за това какви допълнителни средства ще бъдат необходими за овладяване на ситуацията в Благоевградска област и те да бъдат заложени в бюджета.

От Сандански министър Ангелов замина с колегите си на проверка в болницата в Гоце Делчев и Разлог. Обиколката на проф. Ангелов ще завърши в Благоевград, където ще се проведе заседание на щаба.

Ваня Манчева

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *