Министър Ангелов: При нужда допълнителни легла в Гоце Делчев ще бъдат разкрити на територията на детско отделение

Възможността за разкриване на допълнителни легла в болницата в Гоце Делчев е обсъдена при посещението на министър Ангелов. Това коментира министърът от МБАЛ- Разлог, където пристигна около 19:00 часа тази вечер. При нужда допълнителни легла в Гоце Делчев  ще бъдат разкрити на територията на  детско отделение. Възможен е и вариантът болните да бъдат транспортирани в болницата в Разлог.   

Всичко в състояние на такъв тип епидемия е възможно. Надявам се, че няма да се стигне до там, но разбира се, ако има необходимост, това би могло да се случи, каза министър Ангелов след срещата си с ръководството на болницата в Разлог. 

Теоретично към момента там  все още има 15 свободни легла от общо 49 определени за прием на пациенти с коронавирус. Към момента 34 е общият брой на настанените лица, като 20 от тях са с доказан коронавирус и 14 са с типична клинична картина, без да са позитивирани с писиар тест. Министър Ангелов подчерта, че в болницата в Разлог проблемът е по скоро с недостатъчният брой лекари и медицински сестри, а не в капацитета на лечебното заведение и коментира, че то е добре обезпечено откъм апаратура. 

Министърът коментира и искането на кмета на община Белица Радослав Ревански за разкриване на Спешен център в планинската община. Той бе категоричен, че това би могло да се случи, ако се намерят специалисти, които да работят там. Структурните стъпки са най-лесното нещо, най-трудното е обезпечаването с лекари и сестри на едно подобно начинание. Тогава, когато сме готови с отговора на въпроса дали ще намерим хора, другото е много лесно за изграждане, каза проф. Ангелов. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *