Министър Караджов проверява на крак пътя до Кладница

Министър Гроздан Караджов пристигна на място, за да провери пътя от Драгичево- Рударци- Кладница. Поводът бе среща в приемния му ден в края на миналата седмица  с жители на Кладница, които се оплакаха от месеци протакане ремонта  след свлачище, което „изяде“ половината от шосето. Те бяха принудени да  заобикалят от Драгичево  през селището „Делта хил“  .

След проверка на място регионалният министър написа в профила си във Фейсбук:

„Няма нужда човек да ходи до Луната, за да види апокалиптичен пейзаж с гигантски кратери и свлачища, заплашващи всеки момент да погълнат околността. Достатъчно е да се разходи до село Кладница. Или по-точно да се опита, както направих днес. Защото това не е лесна работа. За проблема ме сезираха жители на Кладница в първия ми приемен ден вчера. Парадоксалното е, че пътят всъщност е прясно ремонтиран?!? Ремонтът продължава две години, в края на 2020 г. пътят е пуснат в движение, два месеца по-късно – през февруари 2021 г., пропада. Причината – свлачище, което е надлежно отбелязано в специализираните карти, но което Агенция “Пътна инфраструктура” пропуснала да забележи?! При условие, че е имало подобна ситуация няколко години преди това! И би трябвало да се вземат превантивни мерки за укрепването на участъка преди да започне ремонтът.

От февруари насам жителите на Кладница ходят от институция на институция да се молят някой да им обърне внимание. Защото не само че всеки ден рискуват живота си, пътувайки по също толкова драматичен обходен път, но и защото “новоремонтираният” участък не е консервиран и всеки момент може да се свлече в дерето, погребвайки окончателно милионите, платени от нашия джоб.

През това време Агенция “Пътна инфраструктура” е давала много обещания – че пътят ще бъде пуснат отново през септември, после на 1 декември… Че ще ремонтира за своя сметка и обходния път… Нищо от това не се е случило.

Затова, утре (понеделник), в 9 часа сутринта съм извикал ръководството на АПИ, за да ми докладват как може да се реши проблемът бързо и трайно. Защото с безхаберие и празни обещания не става!“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *