Министър Маринов: 8 са задържани за злоупотреба с онколекарства

Към момента са задържани осем лица, които са съпричастни към организирана престъпна група, във връзка с разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП в две болници за злоупотреби с лекарства за онкоболни и с животоспасяващи лекарства за пациенти с други заболявания, предаде БТА.

Предстои да се види на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения, коментира в кулоарите на парламента вътрешният министър Младен Маринов. Той не отговори директно дали се проверява и трето болнично заведение, каквито информации има в публичното пространство, но и не отрече. Много неща проверяваме, като му дойде времето, ще ви кажем, беше лаконичен той.

Министърът припомни, че вчера за започнали процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП. Провеждат се процесуално-следствени действия по неутрализиране на организираната престъпна група, извършваща престъпления с лекарства за онкоболни. Младен Маринов не пожела да конкретизира с какво точно се е занимавала групата.

Финансовият размер в случая дори не е толкова важен, колкото да се прекъсват и предотвратяват действия с лекарства, защото има социално измерение, засяга човешки съдби, подчерта вътрешният министър. Той уточни, че разследването е от няколко месеца.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *