Министър Нанков с първи думи след разпита в следствието

„Първият анализ на асфалта край Своге е показал, че е трябвало да се слагат съвсем друг вид материали”, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие Николай Нанков след разпит в националната следствена служба.

„Имахме много важен повод да сме тук в качеството си на свидетели и да съгласуваме момента, в който по официален път ще се вземат проби от визирания участък, за да може максимално бързо да го отремонтираме”, посочи Нанков.

По думите му един от участниците в консорциума вече е отстранил дефектите от своя участък, а другият предстои да ги отстрани.

„Това, което казах на вас и на обществото, казах и на следователите. Помогнахме с информация и документи и всичко, което знаем”, коментира Нанков.

Той посочи, че откакто е сложен знак за ограничение 30 км/ч. скоростта в този участък се е нормализирала до предното ограничение от 40 км/ч. Нанков определи данните като „интересни”.

Той е категоричен, че въпросното трасе край Своге е категоризирано като второкласен път, по който се изпълнява транзитен трафик на тежко и много тежко движение. „Настилката е с най-високото качество”, категоричен е Нанков.

На въпрос защо ще се създава нов орган, който да „бори” войната по пътищата, при положение, че вече има такъв и той не работи, Нанков не отговори, съобщава btv.

„Това решение ще бъде взето в следващите две седмици какво ще бъде действието на органа”, каза той.

Министърът е категоричен, че по линия на държавната администрация ще бъдат предприети много сериозни действия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *