Министър Р. Порожанов: Днес уволнявам Емил Гъгнев от Агенцията по безопасност на храните в Кюстендил

Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че днес ще бъде уволнен директора на Агенцита по храните в Кюстендил Емил Гъгнев. Причината за крутата мярка е скандала с измрелите от глад коне в Осоговската планина.  Той уточни, че проблемът е в самото регистриране на животновъдния обект, за което вероятно ще понесат отговорност и служителите, които са го проверили.

Десетки загинали от глад и студ коне, както и още 30 бедстващи животни в Осоговската планина бяха намерени от туристи през уикенда.

Случаят с бедстващите коне в Осоговската планина не е единичен. Проблемът с животни, за които не се полага грижа от стопаните, обхваща цялата община Кюстендил.

След множеството сигнали, които е получил, омбудсманът на община  Кюстендил  свикал среща, на която ги представил пред заинтересованите страни. Въпреки това от ресорната агенция – Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), твърдят, че за първи път разбира за табуна преди дни.

По думите на Порожанов собственикът на бедстващите коне Петър Пищалов ще бъде санкциониран чрез плащанията. Той уточни, че не е в неговите компетенции да каже дали ще бъде санкциониран и за смъртта на животните.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *