HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Министър с призив в ефир към момчето, блъснало туристи в Триград: Ти си важен, върни се!

„Слез долу! Върни се при родителите си, защото ти си важен! И можеш да понесеш отговорността за грешката си”. С тези думи от ефира на „Здравей, България” министърът на вътрешните работи Валентин Радев се обърна към 16-годишния Кристиян, който блъсна група туристи с кола в Триград. Момчето изчезна веднага след инцидента и е в неизвестност вече шести ден.

Вътрешният министър коментира и казуса с жестоката смърт на 29-годишната студентка Виола,  убита от приятеля си, срещу когото и в миналото е имало жалби за насилие.

„В три от четирите случая са му издадени предупредителни протоколи. Това е, което законът предвижда”, обясни Радев.

Във връзка с функционирането на българската „ало” мафия от територията на Румъния министърът увери, че властите в двете страни вече работят съвместно по казуса.

„Свързали сме се с румънските си колеги, но те са малко по-мудни, защото това не засяга тяхната държава”, каза Радев. И допълни, че крайната цел е да се усложни процедурата за купуване на СИМ карти от северната ни съседка. Именно чрез тях българските телефонни измамници лъжат възрастни хора у нас и в Гърция.

Вътрешният министър разкри още, че в момента униформените работят по случай с кражба на „впечатляваща” сума пари и бижута – също на голяма стойност, от къща в софийско село.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *