Миню Стайков на антидепресанти в затворническата болница

Бизнесменът Миню Стайков, който от година и три месеца е зад решетките, е на антидепресанти, защото страда от депресия. Това се разбра в специализирания съд, където се решаваше дали да излезе на свобода. Освен това той имал анемия, мозъчно и урологично заболяване. Влошеното му здравословно състояние бе основният аргумент на адвокатката му Ана Попова да поиска Стайков да бъде пуснат, за да може да се лекува и изследва.

Той бе докаран в инвалидна количка. В залата беше и съпругата му Рени. Съдия Вилислава Ангелова отказа да го пусне от ареста. Според нея Стайков можел да получи адекватна медицинска грижа във всяка една болница в София при необходимост.

На делото стана ясно, че на 25 ноември е насрочено разпоредителното заседание срещу Стайков и петима членове на фонд “Земеделие”, както и деца на негови приближени, злоупотреба със средства по две земеделски програми. Едната е за развитие на селските райони, а другата за развитие на лозаровинарството.

Това е всъщност второ обвинение срещу Стайков, но делото влиза първо в съда. Другото, което е за разпространение на производство на цигари може да приключи до края на годината.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *