Миризливите крака може да са признак на заболяване

Когато е вследствие на изпотяване след тренировка, неприятната миризма от тялото може да се отмие с един душ. Невинаги обаче е толкова лесно да се отървем от неприятния телесен мирис. Причината е, че той може да е следствие на здравословно състояние, тъй като някои заболявания предизвикват уникална миризма, отбелязва tialoto.bg.

Плодовият дъх е симптом на диабет

Причината е усложнение на диабета, познато като „диабетна кетоацидоза“. То се развива когато нивата на инсулина се понижат, а тези на кръвната захар се повишат. Състоянието се среща по-често сред хората, страдащи от диабет тип 1, отколкото сред засегнатите от диабет тип 2.
Диабетната кетоацидоза често се проявява и с други симптоми на диабета, като чувство на умора, замъглено зрение и неочаквана загуба на тегло.

Неприятно миришещите крака са признак за микоза

Ако нищо не помага срещу неприятната миризма на краката, най-вероятната причина е гъбична инфекция. В случай че забележим суха и лющеща се кожа около пръстите на краката заедно със зачервяване и блистери, е много вероятно да страдаме от микоза.
Неприятната миризма се дължи на комбинацията от бактерии и гъбички, намиращи се върху кожата. Ако направим грешката да се докоснем до кожата на краката и след това до друга част на тялото ни, има риск да разпространим инфекцията, което може да означава и разпространяване на миризмата.

Силният мирис на урината е симптом на инфекция на пикочните пътища

Тези инфекции може да доведат до остра миризма. Това се случва, след като бактериите, най-често ешерихия коли, попаднат в пикочните пътища и започнат да се размножават в пикочния мехур, причинявайки инфекция.
Инфекциите на пикочните пътища са много по-често срещани сред жените, тъй като при тях пикочният канал е по-къс, в сравнение с този на мъжете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *