HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мирослав Боршош: Благодаря на Борисов, но се оттеглям от НДК!

Независимо, че бе върнат на поста си като директор на НДК, Мирослав Боршош все пак е взел решение да се оттегли. Това се казва и в изявление, разпространено до медиите. Публикуваме го без редакторска намеса:

В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната, обяснява той мотивите си. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото

Председателство на Съвета на ЕС. Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България. Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен, предаде блиц. Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока.

Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно. Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *