МИСТЕРИЯТА СЕ ЗАПЛИТА! Следствен експеримент обръща делото срещу Анита Мейзер! Скандалната миска имала съучастник

Втори човек е замесен в убийството на Николай Димов, категорични са разследващи, цитирани от столичен всекидневник. Анита Мейзер няма как сама да се е справила с едрия мъжага, който тежи 102 килограма. Това доказват и снимките от следствения експеримент, предоставени от запознати с разследването.

“От кадрите във видеофайла ясно се вижда, че Анита не само не може да стяга свински опашки, но не може да помръдне Николай. Тя бута чучелото няколко пъти, като накрая го хваща за блузата и го дърпа с все сила и той пада с масажната маса на дясната си ръка”, анализират записа от експеримента разследващите.

Експериментът на практика доказва хипотезата, че Николай няма как да е получил нараняванията по лицето и тила си при падането от масата. Нито по време на конвулсиите върху нея, защото тя е с мека повърхност.

Димов бе открит на земята до масажната маса в дома на Мейзер на 14 август 2016 година. Анита го стегнала с 5 свински опашки от най-дебелите, за да правят силов експеримент и той да ги скъса с мускули, признава тя.

Ченгетата откриват Николай близо 4 часа след смъртта му в локва кръв. Медиците установяват травми по тила и дълбоки рани по носа, който външно изглежда изместен и счупен. Твърди се, че те са получени при падането от масажната маса, когато Анита поискала да го изнесе от дома си. Езикът му е леко подаден с кръвоизлив на върха. Има кръвоизливи от вътрешната страна на устните и от едната страна на бузата. “Това сочи, че устата е била затворена и натискана, а зъбите и натискът са причинили кръвоизливите по меката тъкан”, категорични са експертите. Освен това подчертават, че този, който е натискал Николай, е десняк, защото следи от пръсти има само от едната страна на устата.

В стаята било тъмно като в рог, твърди още Анита. Тя обаче е с висок диоптър и дълги нокти. Дори на следствения експеримент трудно успява да вкара края на опашката в дупката с треперещите си ръце. Във фаталната нощ твърди, че не е носила очила. Остава неясно как е стегнала дебелите 8-милиметови опашки. И други травми по тялото на Николай насочват разследващите да работят в посока за втори човек, замесен в престъплението.

Първоначално ченгетата започват разследването като умишлено убийство по член 115 от НК. Медиците установяват дълбоки мускулни кръвонасядания, намиращи се успоредно от двете страни на кръста, на прасците и лактите на жертвата. Те говорят за “притискане на снагата”, пише в съдебно-медицинския протокол.

“Вероятно е някой да е държал Николай с две ръце за прасците или да е седял върху него и да е натискал гърба му с колене”, категорични са медиците. Те уточняват, че човекът трябва да тежи над 80 килограма, за да може да причини толкова дълбоки кръвонасядания.

Ударът в тила остава мистерия и не е анализиран в папките по разследването. Затова и адвокатите на майката на Ники поискаха в петък петорна медицинска експертиза на базата на независима експертна оценка. Съдът отказа да назначава допълнителни следствени действия, защото делото се гледа по съкратена процедура. Причината – Анита призна за убийство по непредпазливост и даване на подкуп на полицай.

Фактът, че Мейзер се отказа от тези твърдения и подчерта, че не е давала рушвети, компрометира и останалите й самопризнания. Това обаче не прави впечатление на варненските апелативни магистрати, които трябва да се произнесат по казуса в 30-дневен срок. Така топката се прехвърля в София – на висшите магистрати, които се очаква да върнат делото за доразследване. “Полицаите са тези, които трябва да разберат кой и защо уби Николай”, категорични са близките на жертвата.

В момента Мейзер се намира в Сливенския затвор. Тя е категорична, че случаят е нещастен инцидент. По думите й травмите по тялото на Николай са от тренировките, които провеждал в САЩ, разкри тя от килията. “Той тренираше, за да участва в боеве в клетка. Плащах му за най-добрите инструктори, но преди да се върне в България, го биха яко и се оплакваше, че всичко го боли. Това можеше да се провери, ако се бяха свързали с треньорите му, разкрива Мейзер. Тя се кълне, че в дома й е нямало друг човек във фаталната нощ. Както и че сама е стегнала свинските опашки – по желание на Николай.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *