МИСТЕРИЯТА СЕ РАЗПЛЕТЕ! Търговец със сергия пред Съдебната палата е шофьорът, който се заби с „Форд” в баничарница и избяга с дете на ръце

37-годишният С. Дамянов е шофьорът, който се заби с лек автомобил „Форд“ в баничарница в Благоевград, след което избяга. Той бе установен от полицейски служители на 2 РУ, след като три дни се укрива. Шофьорът беглец е разпознат от няколко свидетели, станали очевидци на зрелищната катастрофа в събота на обяд, които са го видели да напуска местопроизшествието с дете на ръце. За разкриването му са помогнали и видеозаписите на охранителните камери на магазините на ул.”Ал. Стамболийски“, които са заснели автомобилите.

С. Дамянов е задържан вчера и пред разследващите органи е признал, че избягал, тъй като карал без книжка. Автомобилът се водил на името на жената, с която живее на семейни начала. Любопитната подробност е, че лекият автомобил е бил прехвърлен от предишния собственик Кирил Брусарки от Кюстендил два дни преди пътния инцидент.

Както „Струма” писа, месец по-рано той пък купува форда от Ирена Бараклийска, която се занимава с ресторантьорски бизнес. Жената на С. Дамянов, която след катастрофата отиде да поеме вината вместо него, няма да носи наказателна отговорност за укривателство. Той ще бъде санкциониран по Закона за движение по пътищата, за причиняване на ПТП със значителни материални щети, които още са в процес на изясняване. Вчера е извършен оглед от застрахователите, а утре ще бъде направена допълнителна оценка и на уврежданията върху имуществото в баничарницата, съобщи Виолета Димова, която стопанисва пекарната. Вчера тя е била извикана  в полицията за разпознаване на шофьора, когото видяла в гръб да бяга. По думите и той продава очила и аксесоари за мобилни телефони пред Съдебната палата в Благоевград заедно с брат си. Братята, които въртят дребната търговия, са Станислав и Тихомир Дамянови . Вчера нито един от тях не беше на сергията до съдебната палата, а клиентите обслужваше сестра им. Потърсихме Станислав Дамянов на мобилния телефон, който е оставил при една от обявите си в интернет, но никой не се обади. Така мистерията с шофьора, който срути стената на баничарницата и като по чудо не уби намиращите се в обекта Виолета Димова и 29-годишния й син, приключи.

До катастрофата се стигна, след като водачът на лекия автомобил „Форд” предприема забранено изпреварване при колона от автомобили, удря се в завиващия наляво към ул. „Полк. Дрангов“ лек автомобил „Мерцедес“, след което се забива в закусвалнята.

ЕКИП „СТРУМА“

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *