Митничари спипаха контрабандна стока, над 4000 маркови стоки конфискувани

4296 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки, укрити в товарен камион откриха на митнически пункт Лесово, пише пик. На 10 септември 2017 година, около половин час преди полунощ  пристигнал камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Англия и Ирландия. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозвания товар от 15 вида стоки.

При проверката се установило, че между описаните в документите стоки има общо 4296 недекларирани текстилни изделия, носещи лого на световноизвестни марки.

Открити са 2480 боксери и 1386 блузи с къс и дълъг ръкав и анцузи. Открити са още и 430 долнища на анцуг с марката на футболния отбор „Арсенал”. При проверката са открити и 60 кутии цигари и 2 кг тютюн за пушене, укрити в шофьорската кабина.

Контрабандните текстилни и тютюневи изделия са задържани. Задържан е и товарния автомобил, послужил за извършване на нарушението.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *