Михаела Крумова отново спечели председателското място в ОбС – Кюстендил

ОбС шефът със 7 мандата Михаела Крумова отново спечели председателското място в местния парламент на Кюстендил

На поправителен Михаела Крумова бе избрана за председател на новия местен парламент в Кюстендил. Тя получи подкрепата на 21 съветници на заседание, водено от най-възрастния съветник Невенка Панчева. Юристката бе и единственото предложение за мястото, след като другият номиниран Кирил Станчев си даде отвод.

Крумова не успя да си осигури необходимото мнозинство от 50% + 1 гласа на тържествената сесия от 7 ноември, където избраниците положиха тържествено клетва. Нейният пряк опонент бе неуспелият кандидат за кмет Младен Ризов. Комисия, водена от съветника Кирил Станчев, проведе и процедурата по тайното гласуване.

Михаела Крумова има 7 мандата като шеф на ОбС – Кюстендил в предходния парламент. В ОбС действа ротационният правилник от 2008 година. Председателят се избира на всеки шест месеца.

Крумова освен председател на ОбС е и лидер на кюстендилската организация на ГЕРБ. Тя бе избрана за съветник от дясната коалиция на градоначалника Петър Паунов. „Винаги съм била диалогична и обективна в работата си. Сега пред нас стоят още по-големи отговорности”, каза след избора си тя.

Предложението Крумова отново да оглави минипарламента бе на председателя на най-голямото читалище „Братство” в Кюстендил Иван Андонов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *