Младата пернишка актриса Мадлен Йорданова с първи спектакъл в родния град

Може ли да импровизираш с поезия, така както се прави в джаза? Звучи интригуващо и доста смело. Младата актриса, перничанката Мадлен Йорданова, ще покаже това в своя импровизационен моноспектакъл, който тя ще представи днес от 21 часа в новия Център за личностно развитие на улица “Търговска” 13 в Перник.

Събитието е наречено “Завръщане у дома”, защото това е първият спектакъл, който актрисата играе в родния си град. “Завръщане у дома” не е и познатата пиеса на Харолд Пинтер, а едно завръщане към силата и красотата на словото. Един разказ с неочакван край. Любов, предателство, приятелство, слабост, чест… поезия и джаз. Защото животът е като джаза, най-хубав е, когато импровизираш. Късният час на представлението е съобразен с подходящото време за слушане на красива поезия и музика.

Мадлен Йорданова завършва НАТФИЗ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. Играла е на сцените на ДТ “Николай Масалитинов” – Пловдив, МТ “Николай Бинев”, ТР “СФУМАТО”. Сега е творец в една малко позната, но все по-популярна напоследък театрална форма – импровизационния театър. Прави премиера във филма „Обичам те, Бойдин“, където се превъплъщава в ролята на Руслана Акерман.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *