Младата татуистка Н. Кирилова: Жените в Дупница си татуират ръцете или раменете, мъжете предпочитат реалистичните изображения – мадони, черепи, кикбоксьорите К. Чакъров и Кр. Сулев и Г. Градевски-Конъна са запалени по портретите…

Надежда Пламенова Кирилова е родена през 1987 г. в гр. Дупница. Завършила е ПГ по облекло и стопанско управление в родния си град. Работила е в Англия, живяла е в Италия. Там се заражда и любовта й към татуировките. И сега в България, в родния си град Дупница, прави татуировки. Надя е щастлива майка на син Емилиано, който тази есен ще бъде първокласник.
– Надя, представи се на читателите на вестник “Струма”?
– Родена съм през 1987 г. в гр. Дупница. Завършила съм ОУ “Неофит Рилски”, а след това ПГ по облекло и стопанско управление за дизайнер на облекло. Имам прекрасно семейство. Живея с родителите си – майка ми Петрана, баща ми Пламен, дядо ми Кирил и 7-годишния ми син Емилиано, който се роди в Италия. Имам прекрасен брат, Виктор Кирилов, който е известен фитнес треньор в София и много се гордея с неговите постижения. Баща ми работи в сферата на строителството, шест месеца е в Германия, шест месеца в България. Синът ми тази есен ще бъде първокласник. Той знае английски и италиански език. Много умно и жизнерадостно дете е. Майка ми ми помага много за отглеждането на Емилиано. Семейството ми е моята най-голяма опора в живота.
След като завърших средното си образование, ходих на бригада в Англия. Работих в Нортчарт в селското стопанство. Брахме аспержи, заплащането беше доста добро – по 55 паунда на ден. Работихме и в дъжд, и в кал… В този период от живота си разбрах как се изкарват парите. Живяхме в каравани, но гледахме българска телевизия. Англичаните и те работеха наравно с нас.
– Откъде идва любовта ти към татуировките и откога се занимаваш с това изкуство?
– С бившия ми съпруг живяхме в Италия. Там се роди синът ни Емилиано. В Италия аз не работех, а си гледах детето. Именно там ми дойде музата да рисувам. Първо започнах да рисувам върху лист, след това върху дърво, после върху свинска кожа. Купувах си кожички, имах специална машинка и бои и рисувах всеки ден. Тогава още ме беше страх да рисувам върху човешка кожа, но като си дойдох от Италия, родителите ми ме подкрепиха и започнах да правя татуировки.
– Как се прави една татуировка и за колко време?
– Първо се избира моделът, после се прави шаблон от индиго, който се залепва на мястото, което предпочита клиентът. След това по този отпечатък се рисува със специални бои и игли. За всеки човек се използват отделна игла и кофичка, а след процедурата те се изхвърлят. Всичко е стерилно.
– На каква възраст може човек да си прави татуировка и какви са рисковете?
– Хубаво е човекът да бъде пълнолетен, но идват и 16-годишни с родителите си. Рискове има, най-вече ако клиентът не полага грижа след татуировката. След направената татуировка не трябва мястото да се излага на слънце. Не трябва да се влиза в море и басейн първите три дни.
– При татуирането съобразяваш ли се с типа кожа или структурата на тялото на човека?
– Не. Всеки човек има различна пигментация на кожата. При някои трябва да се повтори процедурата, за да стане качествена татуировката.
– На коя част от тялото най-често си правят татуировка мъжете?
– Мъжете обичат да имат татуировка на ръцете и краката.
– А дамите?
– Дамите предпочитат раменете и ръцете.
– Кои са най-модерните татуировки за лято 2018 и какво е тяхното послание?
– Това лято са модерни цветните татуси в японски стил – лотоси, рибата Кой. А също така и реалистичният стил – като мадони, черепи, портрети и други.
– Ти също имаш татуировки?
– Да. Моите са в японски стил, цветни. Обичам цветните неща, обичам животът ми да е цветен.
– Кои известни дупничани си татуирала?
– Татуирала съм председателя и старши треньор на СК “Патриот” – Дупница Кирил Чакъров, заместника му Красимир Сулев, а също така и бизнесмена Георги Градевски-Конъна. Тримата обичат повече реалистичния стил на татусите – портрети.
– Рисуваш също карикатури и колажи?
– Да. Карикатурите са доста модерни и се купуват много за подаръци.
– Къде ще отидете това лято на почивка?
– Предпочитам да ходя на Бяло море в Гърция. По-спокойно е, по-чисто, обичам гръцките плажове, заслужава си престоят там.
– Какво ще пожелаеш на младите хора, които имат желание да се занимават с това интересно изкуство?
– Знайте, че изкуството и това да си артист в която и да е област е много отговорно. Трябва да отдадете цялата си душа, време и търпение. Действайте смело, но с много любов. Сложете розовите си очила и дайте на живота си цвят!
Интервю на НИКОЛАЯ ИВАНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *