Инцидент с джет завърши със смърт край Балчик

27-годишна жена е загинала при инцидент с джет в района на централния плаж в Балчик. Tова съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за инцидента. На място е следовател от Окръжния следствен отдел. Инцидентът е станал вчера в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден на спешния телефон 112 в 18.00 часа.

Превозното средство е собственост на 47-годишен мъж, който го управлявал. При преминаването през даляна, който не е бил обозначен, от жената пада от него пада и загива на място.  47-годишният  мъж също е пострадал. Настанен е в болница. Животът му е извън опасност.

Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето.

Установено е, че далянът за улов риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на плажуващите на централния плаж в Балчик.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *