Млада надежда на волейболния „Пирин“ /Рз/ заминава със спортна стипендия за града на ангелите в САЩ, ще играе в колежанското първенство

Младата надежда на волейболния „Пирин“ /Рз/ Стилиян Делибосов заминава със спортна стипендия за Лос Анджелис със съдействието на наша мениджърска агенция. В града на ангелите възпитаникът на Професионалната гимназия по транспорт в родния Разлог ще облича в следващите четири сезона екипа на отбора на Калифорнийския университет. В колежанското първенство на САЩ кариера направи преди десетина години неговият съгражданин Радослав Попов. Настоящият капитан на пиринци се превърна в ключова фигура на тима на университета „Джордж Мейсън“, където следваше в специалност „Криминология“.

Преди да отлети отвъд Океана, следовникът на аса на разложани се озова в Румъния в състава на националите до 20 г. за участие в квалификационния турнир за европейското първенство в Гърция и Сърбия между 26 август и 7 септември. Момчетата на Мирослав Живков са в група с Черна гора, Турция и домакините, директна виза за най-престижния форум взима първенецът в потока, а вторият и третият отиват на поправителен в допълнителните пресевки през април.

В стартовия двубой трикольорите се справиха срещу черногорците с 3:1 /27:29, 25:12, 25:16, 25:14/. Българите позволиха на съперника да поведе в резултата, но в следващите три части  наложиха тотално превъзходство и набързо затвориха мача в своя полза. Ст. Делибосов игра титуляр и се отчете с 3 т. Силно включване направи диагоналът на „Марек“ Георги Бъчваров, който влезе на смяна още в първия гейм и стана вторият най-резултатен играч в срещата с 16 т. От пейката започна и клубният му съотборник Александър Николов, който завърши с 5 т. Топ реализаторът Александър Къндев беше най-полезен с 18 т.

СТОЙЧО СТОИЦОВ    

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *