HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Млада писателка, дъщеря на ЮЗУ преподаватели, представи дебютния си роман пред ученици в НХГ

Младата писателка Ралица Стоянова от Благоевград представи дебютния си роман “У-хромозома” пред ученици и учители от Националната хуманитарна гимназия “Св.св. “Кирил и Методий”. Тя гостува в училището по покана на преподавателката по български език и литература Росица Арнаудова.
Ралица е наследила любовта към литературата и страстта към писането от своите родители, преподавалите във Филологическия факултет на ЮЗУ проф. д-р Стилиян Стоянов, който от дълги години преподава теория на литературата, и доц. д-р Таня Стоянова, специалист по детска литература и методика на обучението по литература. Благоевградчанката е възпитаник на Езиковата гимназия и има бакалавърска степен по журналистика от Софийския университет.
За срещата си с гимназистите Ралица написа в социалната мрежа: “Беше прекрасно. Учениците от осми до десети клас ми задаваха какви ли не въпроси – от това какво мисля за руската класика до това каква музика слушам и защо използвам уду в речта си. Тийнейджърите са будни, не вярвайте, ако някой говори обратното”.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *