Млада разложанка, трето поколение готвач, мери сили в Hell’s Kitchen

Млада разложанка е сред участниците във втория сезон на кулинарното състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen – България.

29-годишната Веселина Чилева е от Разлог, но живее в София, тя ще мери кулинарните си способности с още 17 участници от цялата страна. Работила е като готвач в хотел в Ирландия, а в момента е помощник главен готвач в столичен  ресторант.

Веселина е трето поколение готвач. По готвенето я запалва баща й Марио Чилев. Той е работил като готвач и в Русия, където остава няколко години и  развива доста успешна кариера в няколко ресторанта, сред които и български в Москва. Готвач е бил и дядото на Веселина – Георги Чилев, който е работил във вилата на бившето АПК на Предел. Нареждат го сред добрите готвачи по онова време

 За Веселина разложани споделят, че е била много будно, весело и креативно дете. Докато е учила в родния си град, е посещавала и бившия Общински детски комплекс в Разлог, където  е била доста активна. Напуска града заедно с родителите си Соня и Марио Чилеви, които преди около 20 години се местят да живеят и работят в София. Веселина е единствено дете в семейството и продължава образованието си в столицата. 

Във визитката си тя се определя като амбициозна и самоуверена. През свободното си време обича да ходи на къмпинг и да практикува речни спортове.

След първия епизод на предаването разложките групи в социалните мрежи завряха. Всички пожелават успех на младата готвачка и стискат палци да стигне до финал.

Участник от Разлог имаше и в първото издание на кулинарното шоу, но за съжаление той отпадна пръв от надпреварата.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *