Младежите на хандбалния „Пирин-64“ поведоха в зона „Витоша“, победа над „Интер“ носи първи точки на „Беласица“

Хандбалистите на „Пирин-64” (ГД) завършиха без поражение в третия турнир от зона „Витоша” за младежи до 19 г., но могат да съжаляват, че не финишираха с пълен актив от точки в зала „Арена Неврокоп”. Възпитаниците на треньора Иван Букурещлиев завършиха 27:27 (16:13) с „Интер” (Бл) след много добра игра на момчетата на Софка Арабаджиева през втората част. Неврокопчани започнаха далеч по-добре от опонентите си и 10 минути преди почивката водеха с 14:7. Впоследствие дойде необяснимо отпускане в редиците им, което бе използвано от гостите.

През почивката пиринци започнаха добре, но и съперниците им бяха слушали разбора на полувремето. Сблъсъкът продължи с доста емоции, на които по-устойчиви се оказаха играчите на „Интер”. Те изравниха 6 минути преди края. След това събитията вървяха гол за гол, а припряността в последните 20 секунди попречи на гоцеделчевци да завършат с победа. 8 гола за неврокопчани вкара Георги Терзиев. По 7 от благоевградчани реализираха Митко Давидков и Георги Карадаков, които се показаха като истински лидери и поведоха своите в най-трудните минути.

В другия си мач „Интер“ падна от „Беласица” с 31:38 (17:20). Петричани се оказаха в ролята на догонващи в началото, но изравниха в средата на първата част. След подновяването на играта хората на Красимир Мелков показаха по-добър синхрон и успеваемост при стрелбата и взеха крайния успех. Гардът на комитите Кристиян Николов отбеляза 11 попадения, а съекипникът му Денислав Станковски е с 9. За „Интер” отново 7 гола заби Г. Карадаков, а М. Давидков бе точен 6 пъти. Петричани обаче не стояха така добре срещу домакините и отстъпиха с 15:22 (3:12).


„Пирин-64” оглави класирането в зоната с 9 точки, пред „Интер“ (7 т.) и „Беласица“ (2 т.). Следващият турнир е в Благоевград на 17 февруари.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *