HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Младежи от Гоце Делчев облагородиха градинка, изградена през 1973 г. от пенсионери от Мосомище, и паметник на Драмския път

Младежи доброволци от Гоце Делчев начело с Костадин Харисков и Димитър Бояджиев освежиха един от символите на Неврокопско от годините на младостта на техните родители – градинката на разклона за Мосомоще, на международния път за Гърция. Независимо от юнската жега, те се хвърлиха с ентусиазъм в начинанието – засадиха нова цветна алея, окосиха, окопаха и почистиха района от отпадъци и дадоха дума, че ще продължат да се грижат за обекта и той да си върне старата слава на едно от привлекателните места за отдих в Гоцеделчевско.

Градинката е изградена през далечната 1973 г. от пенсионерите в Мосомище, за да бъде място за отдих на пътуващите по една от най-натоварените пътни артерии и тогава, която оставят за спомен на поколенията.
За младите ентусиасти това е поредната акция за освежаване на позабравени символи на Неврокопско. Преди дни те реновираха един от запустелите паметници в района. Той е от 1942 година, от лявата страна на Драмския път, малко след с. Господинци, издялан в скала в памет на героите от 11-а трудова дружина на българската войска, участвала в строежа на пътя до град Неврокоп (днешен Гоце Делчев) през далечната 1942 година.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *