HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ събра над 100 български и френски ученици в Благоевград

Над 100 участници от България и Франция се включиха в  Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ , който се стартира днес в зала „22 септември“ и ще продължи през целия ден.  Форумът се организира в  рамките международния фестивал за съвременна франкофонска музика „FRANCOFOLIES. Благоевград“. Той бе открит от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която приветства участниците и им пожела ползотворна работа. „Този модул е нещо, което ни отличава от всички. Това ни мотивира да продължаваме да развиваме идеята. Това е и възможност всички Вие да се срещате по време на фестивалите „Франкофоли“. Тук сте се събрали много интелигентни и умни деца. Продължавайте в същия дух, вдъхновявайте ни, а ние ще организираме модули, по време на които да допълвате своите знания. Сигурна съм,  че след този форум, Вие ще имате много повече умения и знания“, каза Христина Шопова. Тя благодари и на преподавателите, които оказват цялостна подкрепа на децата.

Младежкият модул се провежда на френски език, а освен ученици- франкофони като участници, в него се участват и студенти- франкофони като модератори. В тазгодишното издание са поставени три теми за дебатиране – „Да бъдеш човек, означава да бъдеш отговорен“ – Антоан дьо Сент-Екзюпери, „ Светът ще бъде спасен от малцинството“ – Андре Жид и „Истинският рай е изгубеният рай“- Марсел Пруст.

Целта на платформата за дискусия е да срещне различни гледни точки на младите хора по актуална тема в смисъла на обществото и културната среда.

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *