Младежки национал от Гоце Делчев се връща на „Армията” с нов договор

Националът от Гоце Делчев Ангел Лясков се връща на „Армията” с нов договор, който смятат да му предложат от  ЦСКА. Настоящият контракт на левия бек с червените изтича това лято, когато свършва срокът на преотстъпването му в „Ботев” /Вр/. Предстоящото побългаряване на гранда от Борисовата градина отново дава шанс на неврокопския талант да докаже, че незаслужено е бил пренебрегван. Кариерата на 22-годишния краен защитник, продукт на Академията на „Литекс”, се развиваше шеметно при мъжете, но тъкмо когато беше „капарирал” за дълго титулярното място при армейците, чуждестранната инвазия го помете. Последва сезон под наем в Ловеч, а през миналата кампания и във Враца.

Началото в тима от града под Околчица беше кошмарно, с двумесечно заседяване в лазарета между юли и септември, но след това се представи силно в 10-те мача, които изигра в остатъка от есенния дял на първенството, и шефовете на „Ботев” проправиха пъртина до „Българска армия” през зимата, за да издействат удължаване на престоя му до края на настоящата кампания в Първа лига.

А. Лясков стана спортист на 2019-а в родния си град, а националният селекционер Георги Дерменджиев му прати дебютна повиквателна през февруари за представителния отбор на България за контролата с Беларус.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *