Хиляди се веселиха на младежки събор в Крупник

Всяка последна събота от август село Крупник празнува. И тази година хиляди препълниха площада и централните улици за празника на най-многолюдното село в Симитлийска община. Младежкият събор е за всички жители на Крупник и общината, за всички, обичащи родния край.

„Това е Крупник днес, а какво ще бъде утре, зависи само от нас, младите и възрастните крупничани. Нека всички заедно преодоляваме трудностите, нека сме единни както на празник и в делника“ – с тези думи, кметът на селото Иванка Чакалска се обърна към събралото се множество в приветствието си и пожела много здраве и радост.

Празничната програма откриха възпитаници от СУ „Св.св. Кирил и Методий“, Детски танцов състав и танцов състав „Кръшно хоро“ към читалище „Вл. Маяковски” – с. Крупник с ръководител Силвия Занева, последваха изпълнения на солистките Ивана Иванова и Антония Лозанова към ДФГ „Надежда“ – Благоевград с ръководител Надежда Стоицова.

Големия празник никога не пропуска общинският кмет Апостол Апостолов, с празнуващите в Крупник бяха и заместник- кметовете на общината, кметове на населени места и общински съветници.

Голяма празнична заря озари тъмното небе над селото под звуците на химна на Крупник. За всички на празника пяха Малин Домозетски, Мариана Манолева, македонската изпълнителка Стойне Николова. Под звуците на тяхната музика жители и гости на Крупник виха кръшни хора. Големият купон продължи с хитовете на Лорена, която поддържаше веселбата на празника до малките часове на нощта.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *