Младен Маринов: Няма задържани за убийството на Виктория Маринова

Все още няма задържан за убийството на 30-годишната Виктория Маринова. В разследването е впрегнат целият капацитет на МВР. Това заяви в Русе вътрешният министър Младен Маринов, който пристигна на местопрестъплението заедно с главния прокурор Сотир Цацаров, предаде  БГНЕС. Има екипи от Института по психология, които работят по линия на криминалната психология. Естествено те са присъствали на всички действия до момента с оглед да добият достатъчно информация и да направят психопрофил на лицето. Работим по версия както за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или от някакъв личен мотив. Нито една версия не подценяваме, работим по всички, заяви Младен Маринов. Нашата задача беше да разпределим екипите, за да се работи паралелно по всички версии с оглед да не се изпусне нещо и загуба на време, допълни още Маринов. В отговор на журналистически въпрос вътрешният министър заяви, че ако е имало съвпадение по ДНК, са щели да го съобщят веднага и да са задържали извършителя. Всички находки, които се изземват, незабавно се изпращат за експертиза, уточни Маринов. Попитан до колко е възможно убийството на жената да е свързано с професионалната ѝ реализация, министърът отговори: Не подценяваме нито една версия.

Изследваме живота на жертвата, както в личен, така и в професионален аспект. Не можем да кажем, че версията за изпълнението на работата ѝ като журналист или с оглед тематика на предаванията ѝ е определящата версия. Нека на този етап бъдем пестеливи, не защото няма какво да кажем, а защото всяка непредпазливо изтървана дума ще увреди пряката работа. Едно е сигурно – извършените действия са изключително брутални и изключително жестоки, заяви от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров.

Тежкото престъпление е извършено в събота в Русе. Тялото на 30-годишната Виктория Маринова, която е административен директор на русенска медия, е открито от случаен гражданин на крайбрежната алея на Дунав. Тя е била изнасилена и убита по особено жесток начин. На Националното съвещание на МВР в неделя министър-председателят Бойко Борисов заяви, че е “въпрос на време е да се разкрие убийството”, тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти. Според разследващите най-малко вероятната версия е убийството да е свързано с работата на жертвата. Новината за жестокото престъпление получи и широк международен отзвук. BBC съобщава, че Виктория Маринова е третият известен журналист, убит в Европейския съюз през последната година. Еврокомисарят по правосъдието Вера Джурова заяви, че е шокирана от жестокото убийство на младата българска журналистка и очаква спешни действия за изправяне на отговорните пред правосъдието и за изясняване на въпроса дали убийството е свързано с работата на Маринова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *