Топ теми

Младен Маринов: 8 души са задържани до 24 ч. при разследването за шпионаж

В рамките на разследването за шпионаж до 24 часа са задържани осем лица, които са предадени на следствените органи, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред народните представители в пленарната зала.

Той посочи, че на 9 септември в МВР е постъпило постановление на специализираната прокуратурата за оказване на съдействие при провеждане на разследване за престъпление по чл. 105 от Наказателния кодекс. Служителите на СДВР са оказали такова съдействие, като са проведени огледи, претърсвания, изземвания, лични обиски на територията на София, Перник и Брезник.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев съобщи, че в хода на работата на ДАНС по изпълнение на възложени от прокуратурата действия, свързани с разследване на престъпления против финансовата и кредитната система на страната, е установена схема, която е свързана с изградено и функционирало действие по пране на пари.

При проведените мероприятия е придобита информация, че тази схема се използва за трансфер на финансови средства от руски гражданин, който е ръководител на чужда организация – общество “Двуглав орел”. Според данните, с които разполагаме, чрез изградената схема се финансират мероприятия, които пряко засягат националната сигурност на страната, посочи председателят на ДАНС.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *