Младите дупничани отговориха на скептиците с дебютна победа навън

Юношеската формация на „Марек“ в елитната група до 19 г. отговори на скептиците с дебютна победа с 2:1 на гости на„Сливен“ в първия шампионатен кръг С оглед на кадровия състав, предимно от играчи с година и две по-малки от регулярния набор, мнозина предричаха на дупничани ролята на аутсайдер, но момчетата на Анжело Кючуков показаха, че всеки, който ги подцени, ще бере ядове. Стивън Ангелов откри след половин час игра, а малко след почивката разликата удвои Симеон Димитров. Двамата със Стоил Борисов рано бяха въдворени на пейката, тъй като предния ден бяха в титулярния състав на представителния отбор и записаха повече от час в драмата от 2:0 за 2:3 във визитата на „Вихрен“ в третия ешелон. В 73-та мин. съперниците се върнаха в мача с попадението на Пламен Киров. В 77-та мин. пловдивският рефер Апостол Иванов остави домакините с 10 души, но след секунди изравни численото съотношение с червен картон за Цвети Чалъков. Изгонването му доведе до двойна смяна на влезлия малко по-рано Борислав Божинов по тактически съображения. След двубоя от лагера на сливналии предявиха претенции към съдийството за фаул в нападение преди първия гол и за неотсъдена дузпа в края за игра с ръка на защитник.

„Ако те плачат от арбитрите, ние можем да сме три пъти по-недоволни, но си мълчим. Не ми е в стила да се занимавам с реферите. Важното е, че моите футболисти не се огънаха в здравия мач и си заслужиха трите точки”, коментира треньорът А. Кючуков.

„МАРЕК“ /19 г./: Александров, Ив. Георгиев, Стойнев, Атанасов /65-Божинов, 78-Орозов/, Любенов, Ангелов, Борисов /50-Паланков/, Чалъков, С. Димитров /55-Заяков/, Петров, Хр. Александров.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *