Младите хора на Благоевград не излязоха на четвъртия протест

Младите хора на Благоевград не излязоха на четвъртия протест, организиран през сградата на общината с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Само 2-3 семейства с малки деца и кучетата си, няколко студенти и вечните протестъри от последните години се забелязваха сред стотината благоевградчани на средна възраст 50-60 г., събрали се на площада да искат оставката на Бойко Борисов и Гешев. Очакванията на организаторите за мощна вълна от много над 200 протестиращи не се оправдаха, но затова пък взелите думата се опитаха максимално да нахъсат минувачите през площада с римувания призив „Тук сме зарад вас, елате вий при нас“. Към края на протеста протестиращите стигнаха 200.

Днешният митинг бе една говорилня пред рехава публика, под десетина развети български трикольора и набързо написани плакати с персонални обиди към Бойко Борисов. Всички зад микрофона говориха за тежкото положение на българите, кражбите на правителството и избягалите от страната млади хора. Гешев бе атакуван заради разкритите му офшорни сметки с милиони в тях, които от седмица се въртят из социалните мрежи. Речите неизменно завършваха с призивите „Оставка“, „Мафията вън“, „Оставка и затвор, Бойко е позор“ и т.н.

Сред новите оратори бе популярният бивш миньор, самопровъзгласил се за сатанист, Тони Рокера, който след обстоен словесен портрет на бедния и изнемогващ, оставен без здравеопазване и препитание българин, обяви, че го е яд на Бойко даже за това, че го карал да слага маска, когато е на мотора си.

30-годишният протестър Николай пък призова премиера да се срещнат двамата по мъжки в ден и на място, удобно на Борисов. Непредставил се протестиращ се възмути от неграмотността на днешните седмокласници, половината резултати от теста по математика на които били двойки. Една от малцината млади на площада – студентката в ЮЗУ Александрина, разказа, че протестира срещу крадливото правителство – искала да дойде някой по-читав политик, милеещ за народа, макар че име не можа да назове. Неуспелият кандидат за общински съветник от последните избори Венци Сотиров пък в поредната си реч нарочи медиите за един от основните виновници за ситуацията в България и многократно подчерта, че бил на протеста като гражданин, не като политик.

Традиционно митингуващите направиха шествие до площад „Македония“, като пътьом викнаха няколко пъти „Оставка“ по посока на офиса на ГЕРБ в сградата на пощата. За утре те имат разрешение от общината да минат по главната търговска улица и да скандират пред сградата на Съдебната палата.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Бойко

    За сведение на журналистката, млади хора в Благоевград отдавна няма, има пубертети, които с нетърпение очакват абитуренския си бал, за да отпрашат с 200.Младите хора ,които тук таме се срещат в града са селянчета или лузери, които последното нещо ,което ги интересува е държавното управление.

    Отговор
  2. Жокеят

    Какъв политик може да бъде една Мишка?Айде тъпите бандити и неуспели мераклии за крадене/власт у лево! Вижте в София как сиктирдосаха всички мераклии да ги яхат! Който иска да яха, да дойде в конюшнята или на околовръстното, там моми от боята предлагат прИмоция свирка за 2 лева.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *