Млади борци мерят сили в Перник

В зала „Борис Гюдеров“ в Перник бе открит 5-ият международен турнир по борба за купа „Иво Ангелов“. Състезанието е организирано от световния и европейски шампион в класическата борба и спортист номер 1 на България за 2013 година Иво Ангелов. То беше открито с официална церемония, на която присъстваха родни легенди, кметът на община Перник Станислав Владимиров, областният управител Емил Костадинов и представители на управлението. Сред гостите на състезанието бяха и големите български борци Армен Назарян и неговият син Едмонд Назарян, проф. Кирил Андонов  – зам. ректор на НСА, Лъчезар Пенев – управител на „Саламандър груп Холдинг” и генерален спонсор на турнира.

В тазгодишната надпревара на тепиха излизат общо над 74 борци от 12 клуба от цялата страна. Те ще бъдат разделени в 4 възрастови групи, от пернишкия клуб ще участват 11 момчета.

„Много ми се иска децата повече да спортуват и да се борят, а тези умения безспорно след време ще им помогнат и по-лесно да се справят с трудностите в живота”, каза Иво Ангелов. По негови думи турнирът е една възможност младите спортисти да покажат какво са научили до момента. %За състезанието ще дойдат и най-добрите четирима национали при юношите в категория до 87 кг. Очертава  се да има интерес, спортна интрига и се надявам да стане хубав празник!“.

Присъстващите бяха поздравени от кмета Владимиров и областния управител Костадинов.

“Пожелавам тази енергия да продължава да се увеличава и да изгради следващите поколения шампиони от нашата област. Спортът е това, което ще ги направи силни характери и успели хора. Благодаря на Иво Ангелов, че продължава да организира такива срещи с международни участия! Иво, Перник и България се гордеят с теб!”, каза Костадинов.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *