Млади неврокопски моделиери представиха дизайнерски и художествени скици „С дъх на море“

Бъдещи дизайнери от специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ на Неврокопската професионална гимназия „Д. Талев“ в Гоце Делчев се изявиха в първия кръг на националното състезание „Млади таланти в модата“. Надпреварата се проведе в две категории. Първата – „Художествена скица“, бе на тема „С дъх на море“ – конкурсна градска мода, изразяваща емоцията при среща с морето през един от четирите сезона, с включен обемен, раздвижен или пластичен елемент от облеклото с 3D ефект. Към скицата всеки дизайнер представи табло с идеи на вдъхновения и цветове. В категорията „Сръчни ръце“ учениците трябваше да изработят две яки – от памучен плат и от сатен, по зададени шаблони.


Всички 4 отбора се представиха достойно, като победителите очакват класиране за втори кръг, който ще се проведе през април във Варна.

Двадесет гимназисти на НПГ показаха своите умения и

в проведения общински етап от националното състезание „Знам и мога“.Обучаващи се в специалностите „Компютърна техника и технологии“ и „Автоматизирани системи“ преминаха през теоретичен кръг – тест по електротехника, градивни елементи, аналогова и цифрова схемотехника, и практически, свързан с изработването на електронно изделие.

Най-добре представилите се от двете възрастови групи 9-10 клас и 11-12 клас ще представят училище в следващия етап от състезанието.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *