Млади поети и музиканти плениха публиката в Дупница с изпълненията си

В Международния ден на музиката и поезията младата и талантлива поетеса Калина Гергинова, която тази година ще бъде абитуриентка от гимназия „Христо Ботев“, омагьоса аудиторията в „Околийска къща“ – Дупница със своите стихове.

„Пиша от 2017 г., като част от стиховете ми са свързани с любовта. Обичам да пиша, да пея, а също така свиря на цигулка от 7-и клас. Носител съм на много награди, една от които е първа награда на 9-ия международен Пушкински конкурс и втора награда на Първи национален младежки конкурс на българската и руска песен „Нова надежда“ през 2019 г.“, сподели за вестник „Струма“ чаровната Калина, след което рецитира стиховете си.

Талантливите пианисти Йоана Борисова, Методи Мутафчийски и Константин Сусанин от пиано студио „Музикална работилничка“ с ръководител Яна Чинова развълнуваха публиката с изпълненията си.

Да уважат събитието бяха дошли Таня Петрова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Дупница, началникът на отдел „Култура, образование и младежки дейности“ в общината Тодор Петков, Ценка Стоянова – секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, чаровните рускини от Руския клуб „Всички заедно“ с ръководител Олга Петрова, общественици, читалищни секретари…

Водещата на събитието Анна Пепелджийска награди от името на общината участниците с грамоти и им пожела още по-големи успехи и на световните сцени. Присъстващите на тържеството хапнаха шоколадови бонбони и вкусна погача, омесена от майката на Калина Гергинова – Елена Беремова.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *