Млад кюстендилец се възмути от съседите си, хвърлят боклука до празни контейнери

Млад кюстендилец се разгневи на съседите си, които превърнали в бунище терена около контейнерите на ул. „Константин Николов” при стадион „Странджата”.

„Направо съм възмутен, ще плъзне някоя болест.  Вече толкова случаи на болни от хепатит има в страната. Недоумявам от това, че контейнерите не са пълни, а хората хвърлят боклуците си до тях”, коментира Стефан Николов. „Още повече че от другата страна на оградата е стадионът. Там следобед с децата се провеждат тренировки по футбол. Отделно възрастни хора си правят обиколки сутрин или вечер за тонус. Не може така, хрумнало ни да си почистим лозниците или двора и отпадъците да се хвърлят в съдовете за смет или край тях. Ами като чистиш, натовари в чували на колата и ги изхвърли на сметището в Радловци. В днешно време всеки има автомобил. Даже познавам семейства, при които и мъжът, и жената имат коли”, гневи се Стефан Николов.

„Ама на кюстендилеца трябва да му бръкнеш в джоба. Да „изгорят” няколко с глоби и да се превъзпитат. Дори имам и по-радикално предложение – тези, които замърсяват, да бъдат принуждавани да полагат общественополезен труд. Тук, в града, има толкова много градинки”, споделя Стефан, който е студент и е запален по фитнес упражненията.

Стадион „Странджата” се намира в промишлената зона на града. Край него има и различни предприятия. „По нашата улица минават жени, които са на работа първа смяна, тук има фирма, която прави хляб. Казват, че сутрин много мирише.  Бил съм при чичо ми в Германия. Там и един фас на земята няма да видиш. Хората са със съзнание, дисциплинирани. Прибират си боклука в чували, знае се в кои дни се събират. Оставят си ги пред къщите и боклукчийската кола ги прибира, и то през нощта. Когато бях в Бон на гости, не съм стоял ей така. Чичо ми непрекъснато ми възлагаше някакви ангажименти и ми плащаше на ръка. Да окося градината, да подредя мазето и какво ли не.  Отделно си имаха жена, която два пъти в седмицата чистеше къщата, там изключително държат на чистотата”, разказва Стефан.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *