Млечна баница с юфка

Необходими продукти за млечната баница с юфка:

600 г домашна юфка

1 литър прясно мляко

5 яйца

1,5 ч.ч захар

100 г масло

ванилия

пудра захар – за поръсване

олио – за тавата

Начин на приготвяне:

Сипете юфката в подмазнена тава и я разстелете, след което отгоре равномерно разпределете маслото. Сложете да се запече във фурната, докато маслото се разтопи и юфката леко се зачерви.

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилията. Залейте запечената юфка с тази смес. Сложете да се пече на умерена температура за около 20-30 минути.

Изпечената млечна баница с юфка поръсете с пудра захар.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *