Млечна баница

Необходими продукти:


точени кори – 400 грама

прясно мляко – 500 мл

яйца – 3 броя

захар – 1 чаена чаша

ванилии – 1 брой

краве масло – 120 грама

пудра захар – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Кравето масло трябва да разтопено, може да разтопите маслото на водна баня, или пък в микровълновата. Намажете обилно тавата с краве масло, след което сложете една кора от корите за баница, намажете я с разтопено краве масло, поставете нова кора, намажете и нея, и продължете така, докато корите свършат, като последнат кора също намажете добре с масло. Когато поставяте корите ги разпределяйте равномерно, така че в цялата тава да има еднакъв пласт кори. С остър нож направете няколко къси разреза по корите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, или докато корите придобият златист цвят.

Междувременно разбивате яйцата със захарта с помощта на тел за разбиване или миксер, след което добавяте и леко загрятото, но не горещо мляко и ванилията. Разбивате до пълно разтваряне на захарта. Върху изпечените кори изливате така приготвената смес и печете за още около 20 минути, докато баницата е напълно изпечена. Преди сервиране поръсете баницата с пудра захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *