Мл. Малечканов оглави голмайсторската листа на ІV гръцка дивизия

Петричанинът Младен Малечканов продължава да вкарва в Гърция и вече еднолично е начело в голмайсторската листа на ІV дивизия. 39-годишният таран на „Етникос“ /Сидирокастро/ се разписа 2 пъти при победата с 3:0 като гост на „Ираклис“ /Амудия/ и с 10 попадения от 10 мача отново е най-резултатният футболист на синьо-белите. Партньорът на българина в атака Александрос Аврамис откри в 41-та мин. Отново той стреля в 45-та мин., вратарят на домакините изби, но с добавка Малечканов удвои преднината. С премерен шут извън пеналта четвърт час преди края бившият таран на „Беласица“ оформи крайното 3:0.

Трета поредна победа в същата група записа „Дигенис“ /Ано Порой/ на санданчаните Радослав Бегогов, Стойчо Герчев, Атанас Атанасов и Стоил Николов. Техният тим подчини с 2:1 втория в таблицата „Литотопу“ и с 9 точки напусна последната позиция. Продромос Константинидис наприви 1:0 в 50-та мин., след като Р. Бегогов изпълни фаул в близост до ъгловото флагче, вратарят на гостите не изби добре и бе наказан с глава отблизо. В 68-та мин. Ст. Герчев асистира на Панайотис Пападопулос за 2:0. 3 минути по-късно Савас Сидеропулос намали с удар от малък ъгъл. Централният нападател на „Дигенис“ Ст. Николов можеше да направи успеха по-категоричен, но се засуети в пеналта, където чакаше непокритият Ат. Атанасов, и нов гол не последва.

Едно ниво по-надолу тимът на Богомил Дюлгеров и Ивайло Самарджиев – „Диагорас“ /Керкини/, гостува на съименника си от Дасохори и падна с 0:3. Отборът на Божидар Бакалов, Цветолюб Чолтеев и Георги Латровалиев – „Олимпиакос“ /Родополи/, почиваше в този кръг заради нечетния брой участници в първенството.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *