Мнението на първата ни „Златна обувка“! Бараковският зет П. Жеков: Раздадохме треньорски дипломи на бармани и сервитьори, не виждам как националите ще се класират за нещо до края на века

Голмайстор номер 1 на България за всички времена Петър Жеков коментира утрешното футболно дерби между ЦСКА и „Левски“. Първият нашенец с престижния приз „Златна обувка“ за най-добър стрелец в Европа, чиято съпруга е родом от кочериновското с. Бараково, остана верен на пиперливия си и директен стил, а след позагубилия от блясъка си столичен сблъсък се изказа и по болезнената тема за националния ни отбор.

“Много ми се иска да видя една тренировка на ЦСКА, но не ме пускат. Викат ме само за РСR тестовете, за да мога да ходя поне на някой мач. Шест пъти ме проверяваха. Луда работа. „Левски“ си е „Левски“ и никой не бива да си прави илюзии. През 1968 г. и ние бяхме много уверени. 10 поредни победи и какво се случи – 2:7. Преди този мач е едно, а по време на дербито – съвсем друго. Няма значение кой е бил по-силен и има по-добри резултати преди това. Всеки излиза с мисълта да го спечели. И сега ще бъде така. Не е важно също и кои ще играят. Избързаха да дадат капитанската лента на Антов. Тези неща искат време и стаж, нали така. ЦСКА трябва да играе с двама в атака. Едно крило и едно фалшиво, което да влиза в средата зад двамата нападатели. Ахмедов е бърз и има рязък старт. Може да играе до Али Соу. Очаквам оспорван мач. И докрай няма да се знае кой ще спечели. Треньорите едва ли ще променят нещо. Единственото предимство на този на ЦСКА е, че в последните две години е бил в България. Следял е и двата гранда. Този на „Левски“ също бе у нас. Колко играчи обаче са останали от онова време на “Армията” и на “Герена”? Сигурно един-двама. Важно е какво ще измислят тъмнокожите ни нападатели. От другите няма какво да се очаква. Много станаха чужденците, но това е. Нормално е да се търсят и треньори отвън. Нашите какво направиха? Раздадоха дипломи на кого ли не. Бармани, сервитьори. От моя курс за лиценз Про само аз си водех записки. После 40 души преписваха от мен, но ги хванаха. Е, това е. Ако хвана аз да ги изпитвам? Един няма да мине. Едно време бе и по-лесно на футболист като мен. Никодимов и Якимов ми казваха: “Жека, стой отпред. Не се връщай. Ние ще свършим другата работа”. И аз ги слушах и вкарвах. Лоши времена настанаха за националния отбор. Не знам дали до края на този век ще се класираме за нещо. Не виждам как. Събрали са се футболисти, които на топката викат таралеж. Все говорят и никой не могат да бият. Не ги и гледам”, призна П. Жеков.

ИВАН ДИМИТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *