HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мним полицай преметна санданчанка с 800 лв.

Около 16:35 часа на 15.03.2017г. в РУ-Сандански е получен сигнал от 85-годишна жена от гр.Сандански за това, че непознат за нея мъж, който се представил като полицейски служител й е поискал парична сума, като съдействие за залавяне на телефонни измамници. Жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 800 лева. Уведомена е РП-Сандански. Работата продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *