HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

МНОГО ВАЖНО! Ето кога може да слагаме летните гуми

След 1-и март всеки шофьор може да смени зимните гуми  на автомобила си с летни, гласят новите промени в Закона за движение по пътищата, цитирани от Нова.

По неписани закони най-подходящото време за смяна на зимните гуми с летни е когато температурата достигне 7 градуса и се очертава тя повече да не пада. За българския шофьор това означава след месец март.

 Според специалистите летните гуми работят безпроблемно до 0 градуса по Целзий, но щом температурата падне под нулата, характеристиките им рязко се влошават. Затова и съветът им е да се изчака.

И докато законът позволява собствена преценка в това кога точно да се сменят гумите, то критериите за дълбочината на грайфера са ясни. 4 мм за зимните и 1.6 мм за летните, иначе рискувате сигурността си на пътя.

Ето защо стигне ли се дотам по-добре си купете нови летни гуми, съветват специалисти. Инвестицията е особено важна при дъжд, тъй като ако гумите са износени, скоростта, при която може да възникне аквапланинг спада драстично и колата може да стане напълно неуправляема.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *