HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Много важно! Отпадането на роуминга не води до преподписване на договор с мобилен оператор! Може да платите четирицифрена сума

Отпадането на роуминга не води до преподписване на договор! Това обяви пред Би Ти Ви шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.
„Промените и отпадането на роуминга за ползване на мобилни услуги в ЕС не води до преподписване на договор! Това е много важно да знаят потребителите. Може на част от тях сега да им идва време да преподпишат договор, защото изчита като време.

Ако това е така, нека много внимателно прочетат клаузите в общите условия, защото може мобилните оператори да въведат нови неща. Темата с роуминга не води до кардинална промяна на договора. Променят се цени за ползване на мобилни услуги в ЕС“, обясни той.

Маргаритов добави също така, че е добре при подписване на договор с мобилен оператор да не подписваме клаузата, че „договорът влиза в сила веднага“.
„Можем да не подпишем тази клауза, която ни позволява да правим промени в рамките на седем дни. Ако всичко по договора ни нормално, ако сме напълно доволни от предлаганите услуги, тогава няма проблем да парафираме. Просто трябва да се чете и пита за всичко, след което да подписваме“, каза още шефът на комисията.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *