HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Могъщата банда на Пуйката откраднала 150 лимузини

Зрелищно арестуваните крадци на коли Гроздан Парлъков и Петър Петров са част от могъща мафиотска банда, оглавявана от рецидивиста Валентин Кирилов – Пуйката. Това разкриха столични криминалисти дни след обезвреждането на опасните автоджамбази, пише “Уикенд”.

Двамата бяха задържани след луда гонка и свирепа катастрофа на владайския път. По време на акцията те потрошиха автомобил на отряд “Кобра”, докато се опитваха да избягат с току-що задигнато спортно “Ауди”.

“Гроздан и Петър са част от бандата на Вальо Пуйката, който има няколко присъди за въоръжени грабежи и кражби на коли. Макар да е под домашен арест, Пуйката е безспорен авторитет в бизнеса с крадени по поръчка автомобили. За него работят около десетина автоджамбази, сред които са и пернишките престъпни авторитети Жоро Красимиров и Светльо Драгомиров”, разкриват криминалисти. Само за последните три месеца бандата на Пуйката задигнала 150 автомобила.

Гроздан и Петър били разкрити, след ареста на техен съучастник, спипан с няколко цигари с марихуана. При обиск в дома му ченгетата открили GPS тракери и чипове за палене на коли. Оказало се, че арестуваният младеж работел като мияч на коли на автомивка “Групама” зад оборотното заведение “Бесо” в столичния квартал “Боров”.

Често баровци оставяли колите си за почистване в автомивката, без да подозират, че тя е собственост на Любомир Даков – Любо Мивката, стар съратник на Вальо Пуйката. Така освен с почистен автомобил, собствениците на колите се сдобивали и с проследяващо устройство, а автокрадците – с копие на ключа на автомобила.

След два – три дни скъпата кола била задигана от джамбазите, които я откривали благодарение на поставения тракер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *