Молците носят смърт и нещастие в дома

Молците са неприятни на вид вредители, които атакуват най-вече дрехите в гардеробите ни. От векове обаче с тях са свързани и много суеверия, които предсказват, че те носят единствено негативна енергия за всеки дом.

Според християнските вярвания, както сочи и самата Библия, молците символизират унищожението. Някои тълкуватели на Светото писание дори смятат, че те са предвестник на края на света, пише Ретро.бг. В Корея открай време пък съществува поверието, че ако докоснеш случайно молец или някаква друга пеперуда и после докоснеш очите си, веднага ще ослепееш. Макар и вид пеперуди, молците никога не са красиви. Това е причината в цяла Европа тези насекоми да се свързват с тъмната страна на пеперудите. Те неизменно носят негативна енергия у себе си, която предават на дома и живеещите в него. В много страни е възприето схващането, че ако видите върху пуловерите си дупка от молец, незабавно трябва да ги изхвърлите, защото наличието на молец в дома ви е свързано със смърт. Най-добре е дрехата да бъде изгорена, а след това да бъдат взети навременни мерки за унищожението на молците.

Сред руските народи от векове те са описвани като насекоми, носещи единствено смърт. Дори се твърди, че когато великият писател А. П. Чехов е починал, над леглото му е кръжал огромен молец. Друго суеверие, идващо също от руския народ, е, че молецът е нечия неспокойна душа, която идва да притеснява земния живот, защото не е успяла да намери покой в задгробния свят.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *