Монети за 3 лв. извади от дъното на басейн малка плувкиня от Баня

С редица състезания и забавни игри в разложкото село Баня за втора поредна година отбелязаха празника на водата. Десетки малчугани се съревноваваха на общинския минерален плаж. С два медала и една грамота си тръгна четвъртокласничката в ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог Йоана Вълканова. Малката плувкиня спечели първото място в състезанието при момичетата, където даде най-добро време, тя бе отличена и в състезанието за най-атрактивен скок. В него медали грабнаха още Симона Мари и Марио Цветански, възпитаник на ОУ „Паисий Хилендарски“ – Баня.

Най-добър плувец при момчетата стана Христо Чобанов. В състезанието по затруднено плуване, в което участниците трябваше да преплуват по ширина басейна с пълна бутилка вода, най-бърз беше Иван Чобанов. Двете момчета са възпитаници на местното училище.

Наградата за най-атрактивен участник пък спечели 5-годишният Александър Велянов от Банско, който беше и един от най-малките, които се включиха в игрите.

Вълнуваща за малчуганите беше и отборната игра „Златната капка“, в която взеха участие два отбора – „Изворче“  и „Кладенче“. Състезателите имаха за задача да напълнят максимално количество вода в големи туби с помощта на купи. Двата отбора завършиха с равенство и не бе излъчен победител.

Най-малките пък се включиха в играта „Цената на златото“, като имаха за задача да съберат разхвърляните по дъното на детския басейн монети. Малчуганите показаха истински хъс за победа и се надпреварваха кой ще си тръгне с най-много стотинки. Ели Караилиева успя да намери и извади най-много монети на обща стойност 3 лв. и бе обявена за победител.

Наред с вълнуващите състезания малчуганите научиха и няколко метода по водно спасяване и оказване на първа помощ. Демонстрации на различни ситуации им бяха представени от спасителите.

Празничният ден приключи с награждаване на фаворитите. Всички участници се почерпиха с торта и лакомства, получиха и грамоти. Класиралите се на първите места бяха удостоени от кмета на селото Мария Юрганчева и с медали.

Празникът на водата се провежда за втора поредна година и се организира от кметство Баня и НЧ „Просвета – 1908” с подкрепата на БЧК.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *